Bebek Odası Kamerası

0 Shares
0
0
0

Bebek odası kamerası, yanında olmadığınız durumlarda bebeğinizi sesli ve görüntülü olarak takip etmenizi sağlayan bir kamera sistemi.

Bebeklerin sağlığını ve güvenliğini takip etmek amacıyla ilk olarak bebek telsizleri geliştirildi. Ancak bu sistemde, sadece sesli takip mümkün olduğundan özellikle ebeveynin evin dışında olduğu durumlarda daha gelişmiş bir sisteme ihtiyaç duyuldu. Bebek odası kameraları da bu şekilde gelişti.

Bugün artık ebeveynler 7/24 canlı yayın yapan kamera sistemleri ile her nerede olurlarsa olsunlar bebeklerini akıllı cihaz ve bilgisayarlardan izleyebiliyor.

 

 

Bebek Odası Kamerası Nasıl Çalışır?

Bebek odası kamerası, bebeğin yanında olmanızı gerektirmeden onu takip edebilmenizi sağlayan bir sistem.

Bu sistem en basit haliyle bebek ünitesi olarak adlandırılan, üzerinde bir kamera ile mikrofonun bulunduğu verici ünite ile bir alıcı ünite yani ebeveyn ünitesinden oluşur.

Vericiyi yani bebek ünitesini bebeğin bulunduğu odaya yerleştirdiğinizde radyo dalgaları ya da kablosuz bağlantı yoluyla sesleri, görüntüleri ve data’yı alıcı üniteye yani ebeveyn ünitesine iletir.

Günümüzde ebeveyn ünitesi olarak sıklıkla akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar kullanılıyor.

Kamera sistemiyle aynı ağa bağlanan cep telefonunuzla nerede olursanız olun 7/24 canlı izleme yapabiliyorsunuz.

 

Bebek Odası Kamerası Neden Gerekli?

Bebek odası kamerası bir bebek sahibi olduktan sonra kafanızın rahat, gönlünüzün ferah olabilmesi için en gerekli cihazlardan biri.

Bakıcı ve sizden sonra bebeğinizin üzerindeki üçüncü bir göz, kulak gibi.

Bebek odası kamerası sayesinde,

  • Bebeğinizi uyuttuktan sonra odasında yalnız bırakıp gözünüz arkada kalmadan kendinize zaman ayırabilirsiniz.
  • Bebeğinizin odasında güvenli bir alanda tek başına durabildiği süre içinde başka bir odada farklı bir şeyle ilgilenebilirsiniz.
  • Bakıcıya bıraktığınız bebeğinizi gönlünüzce takip edebilirsiniz.
  • Bakıcıya tam güven duymadığınızda evdeki durumu istediğiniz her an kontrol edebilirsiniz.
  • Seçtiğiniz sistemin özelliklerine bağlı olarak bebekteki ağlama, ateş, hareketsizlik gibi durumları takip edebilmenin yanı sıra evinizdeki ısı değişimi, hava kalitesi gibi durumlar hakkında da bilgi edinebilirsiniz.

Bebek Odası Kamerası Nereden Satın Alınır?

Bebek odası kamerası sistemlerine;

  • Bebek ve çocuk eşyaları satan mağazalardan,
  • Teknoloji marketlerinden,
  • Büyük market zincirlerinin elektronik bölümlerinden ve
  • İnternet üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Bebek Odası Kamerası Nasıl İzlenir?

Bir bebek odası kamerası ile nasıl izleme yapacağınız tamamen seçtiğiniz sistemin özelliklerine bağlı. Temel mesele bebek odası kamerası almanızın altında yatan motivasyon. Önce bunu belirleyin.

Ardından seçtiğiniz ürünün özelliklerini, kurulum aşamalarını iyi öğrenin ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir ürün olduğundan emin olun.

Diyelim ki; ürününüz geldi, kurulumu yapıldı. Temelde tüm sistemler bebeğinizi 7/24 canlı takip etmenizi sağlıyor.

Siz de seçtiğiniz sisteme göre akıllı cihazlar, bilgisayar ya da sisteme ait monitör yoluyla başladınız bebeğinizi izlemeye.

  • Bebeğiniz uyurken odasındaki kamera aracılığıyla uyandı mı? Rahat nefes alıyor mu? Uykusunda döndü mü? gibi sorularınıza canlı görüntülerle yanıt bulursunuz.
  • Ağladığı an haberdar olduğunuz gibi görüntülerden müdahale gerektiren bir ağlama olup olmadığına karar verirsiniz.
  • Uyarı sistemine sahip bir cihazsa bebeğinizin durumundaki beklenmedik bir gelişmede anında uyarılırsınız.
  • Çift yönlü ses özelliğine sahip sistemlerde bebeğinizi sesinizle sakinleştirir, ona ninni söyler, sevdiği bir şarkıyı gönderirsiniz.
  • Bakıcınız bebeğinize iyi bakıyor mu, ona yeterince şefkat ve ilgi gösteriyor mu, ihtiyaçlarını zamanında karşılıyor mu gibi sorularınıza evinizin diğer bölümlerindeki kameralar sayesinde de (aldığınız sistem dahilinde kurdurduysanız) yanıt bulursunuz.
  • Yoğun günlerinizde kayıtlı görüntüleri izleyebilirsiniz.

Günümüzde bebekler küçük, çekirdek aile modellerinde büyüyor. Bir bebeğe annesi ve babası çalışıyorsa genellikle bakıcı bakıyor. İşte bu gibi durumlarda da bebek odası kameraları cankurtaran gibi imdada yetişiyor. Evet bir makineye güvenmiş oluyorsunuz belki ama o makineyi de siz kullanıyor ve yönetiyorsunuz.

Bebek Odası Kamerası Hangi Cihazlardan İzlenir?

Bebek odası kamerasını, sahip olduğu özelliklere göre farklı cihazlardan seyredebilirsiniz.

Bazı sistemlerde sadece o kamerayla çalışan monitörden; daha kapsamlı sistemlerde ise evden ya da evden uzakta iOS ve Android cep telefonları ile tablet ve bilgisayarlardan izleyebilirsiniz.

Bebek Odası Kamerasından Nasıl Faydalanılır?

Bebek odası kamerasından nasıl faydalanılır?

  • Dahili mikrofonu sayesinde kameranın bulunduğu odayı dinlersiniz.
  • Geniş açılı kamerası ile odanın tamamını görürsünüz.
  • Yüksek görüntü kalitesiyle net görüntülere ulaşırsınız.
  • Gece görüş özelliği sayesinde bebeğinizi karanlıkta da rahat takip edersiniz.
  • Uyumlu cep telefonları, tablet ya da bilgisayarlarınız aracılığıyla günün herhangi bir anında bebeğinizi izleme imkanı bulursunuz.
  • Kayıt yapma özelliği olan sistemler sayesinde geriye dönük izleme yaparsınız.
  • Bakıcınızın neler yaptığını, bebeğinizle nasıl ilgilendiğini merak ettiğiniz durumlarda bir bebek odası kamerası sistemi 7/24 canlı izleme, kayıt tutma özellikleriyle en büyük yardımcınız olur.

Yani bir bebek odası kamera sistemiyle bebeğinizin sağlığını, mutluluğunu, güvende olup olmadığını kontrol ettiğiniz gibi bakıcınızı da takip edersiniz.

Bebek Odası Kamerası İle Bebeğinizi İzleme

Bebek odası kamerası ile bebeğiniz uyurken yan odadan, çalışırken işyerinden, alışverişe çıktığınızda alışveriş merkezinden, kısaca dilediğiniz her yerden bebeğinizi izler, onun iyi bakıldığından emin olursunuz.

  • Bebeğinizi uyutup odadan çıktınız. Yan odada kitap okumak istiyorsunuz. Bebek odası kamerası sayesinde içiniz rahat bir şekilde evin herhangi bir bölümünde bulunabilirsiniz. Üstelik sürekli odasına kontrole gidip onu uyandırma riski taşımadan.
  • Ağladı mı, sesini duyarsınız. Döndü mü net görüntülerle takip edersiniz. Ağlayıp hemen sustu ve uykusuna devam mı etti, siz de işinize devam edersiniz.
  • Evde değilsiniz ama aklınız evde. Bebeğe bir yakınınız, anneniz ya da kayınvalideniz bakıyor. Sürekli arayıp rahatsız da etmek istemiyorsunuz. Bebek odası kamerası yine hizmetinizde. Açın akıllı telefonunuzu gönlünüzce izleyin bebeğinizi.
  • Bebek doğdu ama kısa süre sonra işe başlamanız gerekiyor. Bakıcı buldunuz ama içinize bir türlü sinmiyor. En büyük destekçiniz bebek odası kamerası. Bakıcı bebeğinize nasıl bakıyor, ihtiyaçlarını zamanında karşılıyor mu, bebeğe şefkatle mi bakıyor… Yine an be an gözünüzün önünde.

Bebek Odası Kamerası İle Bakıcınızı İzleme

Bebek odası kamerası bebeğinizin yanı sıra bakıcınızı da izleyebileceğiniz bir sistem.

Bebeklerin ilk iki yılında annelerinin bakımında olması en ideali.

Ancak kimi zaman başka bir kardeşin/kardeşlerin varlığı ve annenin tükenmemesi adına kimi zaman da annenin işe başlaması durumunda bebeğin bir bakıcıya emanet edilmesi gerekiyor.

Bu çoğu aile için zor bir karar.

Öyle ya hayattaki en değerli varlığını tanımadığın birine teslim ediyorsun ve doğal olarak bir güven sorunu yaşıyorsun.

Bebek odası kamera sistemleri bu noktada ailelerin yardımına koşuyor.

  • Bir bebek odası kamera sistemi satın aldınız. Sistem dahilindeki kamera sayısı önemli. Evin farklı bölümlerine yerleştirilmiş kameralar işinizi kolaylaştırır. Bakıcı için de daha özenli davranmak açısından motivasyon oluşturur.
  • Bakıcı bebeğiniz uyandığında yanına gidip gereken desteği veriyor mu? Ağladığında yardımcı oluyor mu? Yeterince sevgi ve şefkat gösteriyor mu? İlaçlarını düzenli içiriyor mu? Yemeğini zamanında yediriyor mu? Bakıcı için  öncelik bakımını üstlendiği bebekle ilgilenmek mi yoksa cep telefonuyla ya da televizyonla vakit geçirmek mi? İşte bir bebek kamerası sistemiyle tüm bu sorularınıza yanıt bulursunuz.
  • Seçtiğiniz sisteme göre daha fazlasını takip etme şansınız da var. İnvidyo Akıllı Bebek Kamerası sisteminde olduğu gibi evinize yabancı birinin girip girmediğini, evinizde sigara içilip içilmediğini takip edebilir; kamerayı takip edemediğiniz yoğun günlerde geçmiş kayıtlara ulaşabilir, günün sonunda gönderilen akıllı özet ile günün önemli anlarını izleyebilirsiniz.

Bebek Odası Kamerası ile Bebeğinizi İzlerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bebek odası kamerası ile bebeğinizi izlerken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var.

İşte onlar:

Kamerayı Kesinlikle Bebeğin Karyolasına Koymayın: Bebeği yakından takip etmek için kamerayı mümkün olduğunca bebeğin yakınına koymak isteyebilirsiniz. Ancak bu pek de güvenli değil. Kamera bebeğin ulaşamayacağı bir noktada olmalı. Gelişmiş teknolojilerle odanın her noktasının kaliteli görüntüsünü almak mümkün. Aldığınız sistemde görüntü kalitesi ve kamera açısına çok dikkat edin.  

Kabloları Saklayın: Bazı kablolu kamera sistemlerinde kabloların bebek açısından sorun yaratmayacak şekilde yerleştirildiğinden emin olun.

Geniş Açılı Lens Özelliğine Dikkat: Odada kör nokta kalmaması içinizin rahat etmesi açısından çok önemli. Seçtiğiniz kamera sisteminin geniş açılı lens ile tüm odayı görüntülediğinden emin olun.

Wi-fi Sinyalinin Ulaştığından Emin Olun: Kamerayı yerleştirdiğiniz odada wi-fi ile kullanacaksanız sinyalin odaya ulaştığından emin olun. Aynı şekilde kullandığınız mobil cihazın da wi-fi sinyalini mutlaka kontrol edin.

Gece Görüş Özelliği Çok Önemli: Evin başka bir odasından ya da evden uzaktayken bebeğinizi geceleri de net bir görüntüyle takip edebilmeniz için seçtiğiniz kameranın gece görüş özelliği olmalı. Olmasa da olur demeyin, sırası geldiğinde çok işinize yarayacaktır.

Bebek Odası Kamerası ile Bakıcınızı İzlerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bebek odası kamerası ile bakıcınızı izlerken dikkatli olmanız gereken bazı noktalar:

Çoklu Kamera Sistemi Kurun: Bakıcının siz evde yokken bebekle sadece bebek odasında vakit geçirmeyeceğini düşündüğünüzde, çoklu kameralı bir sistem çok işinize yarayacaktır. Evin çok vakit geçirilen diğer odaları, mutfak gibi alanlarda da kamera olması içinizi rahat tutar.

Geniş Açılı Kamera: Kameranın lensinin geniş açılı olması odalarda ölü nokta kalmaması açısından çok önemli. Odada kameranın görmediği bir nokta kalmadığından mutlaka emin olun.

Wi-fi Sinyalinin Ulaştığından Emin Olun: Kamerayı yerleştirdiğiniz odada wi-fi ile kullanacaksanız sinyalin odaya ulaştığından emin olun. Aynı şekilde kullandığınız mobil cihazın da wi-fi sinyalini mutlaka kontrol edin.

Kameranın Kayıt Özelliği Önemli: Kameranın kayıt özelliğinden emin olun. Ne süreyle kayıt yapıyor, kayıtlar ne kadar saklanıyor gibi detaylar önemli. İhtiyacınız olduğunda geçmiş kayıtlara ulaşıyor olmalısınız.

Bebek Odası Kamerası Özellikleri

Bebek odası kamerası alırken en çok ihtiyaç duyduğunuz anda sizi yarı yolda bırakmayacak bir ürün aldığınızdan emin olun. Bunun da yolu bazı bebek odası kamerası özelliklerine dikkat etmekten geçiyor.

Yüksek Çözünürlükte Görüntü ve Kaliteli Ses: Karıncalı bir görüntü, anlaşılmayan sesler… O zaman ben bu kameradan ne anladım? Seçtiğiniz ürünü görüntü ve ses kalitesi açısından mutlaka değerlendirin. Yüksek çözünürlükte bir kamera, yüksek ses kalitesi kamerayla izlemenin hakkını verir.

Geniş Açılı Kamera: Kameranın bebeğinizin odasında ne genişlikte görüntü aldığı önemli. Odada görüntülenemeyen, kör noktalar olması risk demek. Bakıcı şiddeti ile ilgili öyle hikayeler duyuyoruz ki, bebek söz konusu olduğunda riske  hiç gerek yok.

Gece Görüş Özelliği: Çok işinize yarayacak bir özellik, sakın yabana atmayın. Diyelim ki bebeği bakıcıya bırakıp gece dışarı çıktınız; aklınız, kalbiniz evde. Gece görüş özellikli bir kamera sayesinde net görüntülerle bebeğinizi takip edersiniz. Çok yorgun olduğunuz bir gece, uyuyan bebeğinizi odasına kadar gidip kontrol etmek yerine yine gece görüş özellikli bir kameradan izlersiniz.

Uzaktan Erişim: Kablosuz sistemler sayesinde aynı ağa bağlandığınız cep telefonu ve tabletlerden evinizi, bebeğinizi sürekli takip edersiniz. Siz işte ya da seyahatte bebeğiniz evde bakıcıyla ama kontrol edebildiğiniz için de içiniz rahat.

Pil Şarj Süresi: Kameranın pil kullanım süresi, ne sürede şarj olduğu da önemli detaylardan. Şarjın kısa sürede bitmesi ya da cihazın uzun sürede şarj olması zorluk yaratır.

Kolay Kurulum ve Kullanım: Sistemi evinizde kurmak ne kadar kolay? Kurulum için desteğe ihtiyacınız olacak mı? Kullanması kolay mı karmaşık mı? Bunlar da kamerayı etkin kullanmanızı etkileyecek faktörler.

İki Yönlü Haberleşme: İki yönlü haberleşme özelliğine sahip bir ürünle bebeğinizin sesini duyabildiğiniz gibi siz de onunla konuşabilir, ona şarkı söyleyebilir hatta cep telefonunuzdan sevdiği bir şarkıyı çalabilirsiniz. Bazı günler için çok faydalı olabilir.

Yaşam Kalitesi Takibi: Bazı kameralar nem ve sıcaklık ölçümü, gürültü takibi yapabiliyor. Gece görüş özelliğiyle geceleri de net görüntü alabilmenizi sağlıyor. Yüz tanıma, sigara dumanını algılama, ağlama tespiti de işe yarayabilecek özelliklerden.

Diğer Özellikler: Bebek kamera sistemi geriye dönük kayıt tutuyor mu, ne süreyle tutuyor, günün önemli anlarından oluşan akıllı özetleme yapabiliyor mu? Nem ve sıcaklık ölçümü, gürültü takibi yapıyor mu? Yüz tanıma, sigara dumanı algılama özelliği var mı? Pek çok sistem ve özellik var ve seçim yaparken bunların tümünü mutlaka göz önünde bulundurun.

En İyi Bebek Odası Kamerası

En iyi bebek odası kamerası ihtiyaç ve beklentilerinizi karşılayan, bebek ve aile dostu kameradır.

Güvenilir bir bebek odası kamerası özellikle yeni ebeveynler için vazgeçilmez bir ürün. Yüksek teknolojili ürünler başka bir odadayken gözlerinizi bebeğinizin üzerinden ayırmamanızı sağlarken, evin dışında da kafanızın rahat olmasına imkan tanır. Üstelik bir kamera sayesinde bebeğinizin size ihtiyaç duyduğu anı dahi bilirsiniz.

Ancak piyasada çok sayıda bebek odası kamerası var ve bunlar arasından sizin için en iyisini bulmanız için biraz çaba göstermeniz gerekiyor. Öncelikle bebeğinizin ve sizin ihtiyaçlarınızı belirleyin. Sonrasında kamera özelliklerini değerlendirin.

2018 yılında dünyanın en akıllı bebek ve çocuk video monitörü olarak adlandırılan İnvidyo, yüksek teknolojisi ile bebeğinizin güvende olduğundan emin olmanızı sağlar.

  • Yüksek görüntü ve ses kalitesi,
  • Geniş açılı lensi,
  • Gece görüş özelliği İnvidyo’yu kullanıcı dostu bir ürün haline getirir.
  • İnvidyo ile bulunduğunuz ortamda akıllı cihazlarınız ve bilgisayarınızdan 7/24 bebeğinizi ve evinizi takip takip edersiniz.
  • Üstelik İnvidyo hareket, ses ve ağlama sensörleriyle her bir olayı kayıt altına alır ve bu kayıtları “event notification” olarak size gönderir.
  • Hazırladığı video klipler, albümler ile bebeğinize dair özel anları kolaylıkla kayıt altına aldığınız gibi yüz tanıma, ağlama ve sigara detektörü gibi özelliklerle de hayatınız epey kolaylaşır.

Bebek Odası Kamerası Seçimi

Onlarca farklı ürün ve özellik arasından bebek odası kamerası seçimi yapmak gerçekten zor. Ve biraz zaman gerektirir. Sizin için en iyi bebek odası kamerası ona en çok ihtiyaç duyduğunuz anda işinizi kolaylaştıran, kafanızı rahatlatan kameradır. Bir kamera; kullanım kolaylığı, teknolojisi ve diğer özellikleriyle bebek bakımındaki en iyi yardımcılarınızdan biridir.

En iyi bebek kamerasını seçmenin yolu ihtiyaçlarınızı belirlemekten geçer. Sadece evde kullanacağınız bir sistem mi istiyorsunuz? Yoksa amacınız evde olmadığınız zamanlarda evinizi ve bebeğinizin bakımını kontrol mu etmek?

Sadece bebeğin odasını mı görüntülemek istiyorsunuz yoksa evin diğer bölümleri de önemli mi? Geniş açılı kamera olması önemli mi yoksa bakıcınıza son derece güven mi duyuyorsunuz? Hareket sensörü sizin için önemli? Ağlama detektörü sizi rahatlatacak mı? Kamera seçimi yapmadan önce tüm beklenti ve ihtiyaçlarınızı belirlemek işinizi çok kolaylaştıracaktır.

Bebek Odası Kamerası Tavsiye

Bebek odası kamerası olarak yurtiçi ve yurtdışında dünyanın ilk akıllı bebek kamerası olan İnvidyo’yu tavsiye ediyoruz. invidyo.com/desktop adresinden İnvidyo ile ilgili detaylı bilgiye ve satın alma koşullarına ulaşabilirsiniz.

İnvidyo yüksek teknolojili, kullanıcı dostu bir ürün olması nedeniyle öne çıkıyor. Öncelikle ürünün kurulumu ve kullanımı kolay. Paketinden çıkan ürünü yönergelerini takip ederek evde kendiniz kurabiliyorsunuz. İnvidyo uygulaması ile bulunduğunuz her yerden akıllı telefonunuzu kullanarak 7/24 evinize bağlanıyor ve bebeğinizi izleyebiliyorsunuz.

İnvidyo ile siz yanında değilken bebeğinizin ihtiyaçlarının zamanında karşılanıp karşılanmadığını, bakıcısının onunla sevgi ve şefkatle ilgilenip ilgilenmediğini her an, her yerde takip edebiliyorsunuz.

Cep telefonu, bilgisayar ya da tablet üzerinden hem canlı görüntüleri hem de İnvidyo’nun gönderdiği “event videoları”nı sonradan izleyebiliyorsunuz. İnvidyo hareket, ses ve ağlama sensörleri sayesinde kameranın bulunduğu ortamda yaşanan her bir olayı kayıt altına alıyor ve bu kayıtları “event notification” olarak izlemeniz için size gönderiyor.  

Diyelim ki gün içinde yeterli vakit bulup bebeğinizi takip edemediniz, hiç üzülmeyin. İnvidyo her günün sonunda akıllı özet videoları hazırlıyor, böylece gün içinde neler olup bittiğiyle ilgili fikir sahibi olabiliyorsunuz. Yani İnvidyo ile çocuğunuza dair hiçbir şeyi kaçırmıyorsunuz.

Video Klipler, Yüz Tanıma ve Daha Bir Sürü Özellik

İnvidyo hareket ve yüz tanıma özelliğiyle dünyanın ilk akıllı görüntüleme çözümü. Günlük olarak çocuğunuzun gün içindeki ilgi çekici anlarını derleme özelliğiyle size kısa video klipler hazırlıyor; tıpkı çocuğunuz kameraya doğru gülümsediğinde otomatik olarak görüntü alması gibi. Bu görüntüler daha sonra istenirse tüm aile bireylerinin gülümsemelerinin de yakalanıp fotoğraf olarak kaydedildiği albümlere dönüşüyor. Ücretsiz “smile album” uygulamasının yanı sıra çocuğunuzun büyüme evrelerini kolayca takip edebilmenizi sağlayan sınırsız fotoğraf saklama özelliği de İnvidyo’yu rakipleri arasında öne çıkartan özellikler arasında.

Dahası İnvidyo size evinizin içinde neler olup bittiğini anında bildiriyor. Ağlama detektörü çocuğunuzun ağlama anlarını tespit edip anında bildirim yapıyor. İnvidyo’nun arkadaşlarınızın ve ailenizin yüzlerini tanıma özelliği sayesinde evinize bir yabancı girmesi durumunda anında uyarılıyorsunuz.

Evinizde hava kalitesinde oluşan bir farklılık, yüksek nem oranı, beklenmeyen ısı artışı, sigara gibi farklılıkları belirleme İnvidyo’nun başlıca özellikleri arasında.

Ani ısı değişimi, doğalgaz sızıntısı, aşırı nem oranı gibi faktörler çocuğunuzun zehirlenmesine, solunum rahatsızlıklarına, boğulmasına kadar yol açabilecek etkenler. İşte bu nedenle İnvidyo güvenliğiniz açısından en etkili çözümlerden biri.

Geniş Açılı, Gece Görüş Özellikli HD Kamera

130 derece geniş açılı, 1080p çözünürlükte, uzaktan döndürülebilir kamerası ile İnvidyo tüm odayı kör nokta bırakmayacak şekilde görüntüleme özelliğine sahip. İnvidyo’nun olduğu yerde detaylı olarak görüntülenmeyecek bir nokta yok. Ayrıca gece görüş özelliğiyle de karanlıkta herşey kayıpsız görüntülenebiliyor.

Dünyanın ilk akıllı bebek kamerası İnvidyo, mobil uygulaması sayesinde her zaman bebeğinizin yanında hissetmenizi sağlıyor. Uygulama hem Android hem İOS cihazlarla hem de bilgisayarınızla uyumlu ve bir ebeveyn olarak içinizi ferahlatacak özelliklerle dolu.

İnvidyo uygulamasıyla 7/24 canlı akışı takip edebilir, aile bireyleri ve arkadaşlarınızı sisteme tanıtabilir, çocuğunuzun en sevdiği şarkıyı ona dinletebilir, çift yönlü ses sistemiyle onunla konuşabilir, dilerseniz canlı görüntüleri sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz.

Bebek Odası Kamera Sistemleri

Görüntü ve Ses Kameraları: Bebek odasına ya da istendiğinde evin başka odalarına yerleştirilen bu kameralarla bebeğinizi hem görüntülü hem de sesli takip edersiniz. Teknolojisine göre gece görüş özelliğinden geçmişe dönük kayıt tutmaya kadar pek çok farklı özellikleri vardır.

Kablosuz Ağ Kameraları: Bunlar, var olan kablosuz ağınıza bağlanıp mobil cihazlarınızdan ya da bilgisayarınızdan bebeğinizi her an takip etmenizi sağlayan sistemler.

Hareket Kameraları: Bu kameralar bebeğin yatağının altına yerleştirilen harekete duyarlı bir ped içerir ve bebeğin nefes alışverişindeki ve hareketlerindeki farklılıkları tespit edecek kadar hassastır.

Bebek Odası Gizli Kamera

Bebek odası gizli kamerası görünmeden veya fark edilmeden görüntü ve ses alabilen cihazlara denir. Daha çok gizli güvenlik kamerası olarak bilinirler ve etik açıdan çok tartışılan konulardan biridir. Ailenin bakıcıya güven duymakta zorlandığı ya da belli bir olaydan şüphe duyduğu durumlarda tercih edilir.

  • Gizli kamera kullanımını destekleyenler,
  • Kameranın her türlü çocuk istismarını engelleyebileceğini,
  • Bakıcının iş yapma süreçlerini takip etmeyi kolaylaştıracağını söylerken

 

  • Karşıt görüştekiler,
  • Gizli kamera kullanımının güvensizlik göstergesi olduğunu ve sağlıklı ilişki kurmayı engelleyeceğini,
  • Gizli kameranın bir mahremiyet ihlali olduğunu savunurlar.

Piyasada çok çeşitli gizli kamera modelleri bulmak mümkün. Duvar saati, oyuncak, duman dedektörü gibi pek çok şekilde bulunabilen gizli kamera kullanımında dikkat edilmesi gereken unsur cihazın tehdit, şantaj, kişilik haklarına saldırı gibi kanuna aykırı kullanımının suç teşkil etmesi.

Bizim tavsiyemiz gizli kameraya gerek duymadan gelişmiş bir bebek odası kamerasını herkesin bilgisi dahilinde evinize kurdurmanız. Başlangıçta maliyetli bir adım gibi görünse de uzun vadede size kazandıracakları paha biçilmez. Hem bakıcı için caydırıcı özelliği olması, bakıcıyı ister istemez daha dikkatli ve özenli davranmaya teşvik etmesi hem de sizi rahatlatması açısından bebek odası kameraları özellikle bakıcı yardımıyla bebek büyütmede en önemli yardımcı.

En İyi Bebek Kamerası

En iyi bebek kamerası size en uygun kameradır. Beklentilerinizi karşılayan bir bebek kamerası ile bebekli yaşam düşündüğünüzden daha kaygısız bir hale gelebilir.

Dünyanın ilk akıllı bebek kamerası olarak tanımlanan İnvidyo, ileri teknolojisiyle piyasadaki pek çok ürün arasından öne çıkıyor. İnvidyo diğer kamera sistemlerinde olduğu gibi bebeğinizi canlı izlemenizi sağlıyor, onun görüntülerini kaydediyor.

  • Akıllı bir kamera olarak da önemli anları belirleyebiliyor ve bunları “event notification” olarak size gönderiyor. Böylece saatlerce kamera izlemek zorunda da kalmıyorsunuz.
  • Yüz tanıma özelliği ile eve bir yabancı girdiğinde tespiti edip size anında bildiriyor.
  • Bebeğinizin ağlamasını hemen ayırt edip haber veriyor.
  • Sahip olduğu sensörler sayesinde evinizin hava kalitesi, sıcaklık ve nem oranında oluşan bir değişikliği anında bildiriyor.

Sürekli gelişen teknolojisiyle İnvidyo, yurtdışında olduğu kadar Türkiye’de de ailelerin tercihi.

Bebek Kamerası IPhone

Wi-fi bebek kameranızı evinizin internet ağına bağladığınızda aynı ağa bağlı Iphone ve Ipad’inizden evinizi sürekli izleyebilirsiniz.

İnvidyo Akıllı Bebek Kamerası ve tüm özelliklerini iOS işletim sistemli tüm cihazlardan kullanabilirsiniz.

Bebek Kamerası Android

Wi-fi bebek kameranızı evinizin internet ağına bağladığınızda aynı ağa bağlı tüm Android cep telefonu ve tabletlerden evinizi sürekli izleyebilirsiniz.

İnvidyo Akıllı Bebek Kamerası ve tüm özelliklerini Android işletim sistemli tüm cihazlardan kullanabilirsiniz. Hatta İnvidyo’yu dilerseniz çalışırken bilgisayarınızdan kesintisiz takip edebilir, dinleyebilir ve kullanabilirsiniz.

 

Umarım size fayda sağlayan bir içerik okuduğunuzu düşünüyorsunuzdur ve yorumlarınızla katkıda bulunursunuz. Deneyimlerinizden faydalanmak bizi mutlu edecek ve kendimizi geliştirmemizi sağlayacaktır. Teşekkürler.

 

0 Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir